Herkese merhaba!
Milföy hamurundan çook kolay vegan baklava yapımından bahsedeceğim. Doğru dürüst bir malzemesi bile yok ve gerçekten çok kolay.
Malzemeler çook az;
Milföy hamuru
Ceviz içi
Şeker
Su
Öncelikle tavayı yağlamıyoruz çünkü milföy hamuru yeterince yağlı.
Bu görünüşte baklavalarınız olması için kare milföy hamurunun bir tanesini 4'e bölüyoruz. Böylece 5 tane hamurdan 20 tane baklava elde edebiliriz.
Ceviz içi de lazım olacak bir diğer malzememiz. 4'e bölünmüş her küçük kare milföyün içine bir miktar ceviz içi koyuyoruz ve aynı üçgen yaptığımız milföyler gibi küçük üçgen milföylerimizi kapatıyoruz.
İstediğiniz şekilde tepsiye dizebilirsiniz. Ve istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz😊🌸
Piştikten sonra ise şerbeti dökün.
Şerbeti için ise biz şunu kullandık:
2,5 şeker
3 bardak su
Siz damak tadınıza göre tarifi şekillendirebilirsiniz.
Bu baklava kadar tatlı günler olsun ve yapanlara afiyet olsun!!💜🙏
Yorumlar
Yorum Gönder